Liga P.K.C. Mađara

Osnovna pravila malonogometne lige

Mađarski kulturni centar

 

1. Klizeći startovi nisu dopušteni te se svaki karakterizira kao prekršaj. Iznimka je golman koji smije I to samo unutar svojih 6 metara.

2. Lopta se nakon svakog postignutog gola izvodi s centra

3. Prilikom izvođenja auta, kornera ili slobodnog udarca izvođač je dužan dignuti ruku I tražiti 5 metara ukoliko želi da se protivnički igrači odmaknu od lopte za tu udaljenost.

4. Kazneni udarac izvodi se sa udaljenosti 6 metara prilikom kojeg svi ostali igrači moraju stajati van 9 metara, ukoliko se lopta odbije nazad u igru, igra se nastavlja bez prekidanja.

5. Odbitak lopte od golmana u gol-aut kategorizira se kao korner

6. Golman smije neograničeno sudjelovati u igri, pa tako I postizati golove. Gol od golmana ne vrijedi ukoliko je gol postigao rukom ili ukoliko je gol postigao prilikom izvođenja gol-auta. Golman ne smije vraćenu loptu od svog igrača hvatati rukom (osim ukoliko je lopta vraćena glavom ili prsima) u protivnom dosuđuje se indirekt.

7. Ako golman dodirne loptu rukom izvan šesterca, bit će suspendiran na 2 minute.

 

Napomena:

 

S obzirom da prilikom odigravanja utakmice nema suca, mole se igrači za maksimalno razumijevanje I fair play igru s obzirom da je odigravanje ovog turnira prijateljskog karaktera s glavnom ciljem zabave , druženja I rekreacije.

 

MC